Een aantal cliënten vertellen kort wat hun ervaringen zijn:

Met de vraagstelling mijn eigen  grenzen weer te hervinden bij Odette terecht gekomen; niet precies wetende wat haptotherapie inhield. Vanaf de eerste minuut voelde het vertrouwd en goed; een warm bad.
Op een hele rustige manier met alle vertrouwen, veilig voelen en support weer geleerd grenzen te voelen en er naar te handelen. Met een lach en een traan. De mooie gesprekken en lijf weer leren voelen 'op de bank'; een hele mooie combinatie.
Odette haar liefdevolle luisterende oor, eerlijk meedenkend maar zonder oordeel, haar krachtige vrolijke uitstraling en bruikbare tips maken het een kadootje bij haar te zijn.
Even weer intunen bij jezelf, wat wil ik, wat voel ik, is het een ja of een nee.....
Eigenlijk een aanrader voor iedereen!!

Ik vond het leuk om naar de hapto te gaan en ik werd er rustig van. Bij sommige oefeningen moest ik lachen. Na afloop ben je best moe, maar dat vond ik niet erg. Eerst vond ik het lastig om bij dingen die ik niet wilde zeggen te zeggen: dat wil ik niet. Toen ik klaar was met haptotherapie ging dat een stuk beter. Dat vind ik erg fijn.
Simon (10)Haptotherapie bij Odette heeft me heel veel gebracht.
Ik kwam bij Odette met depressieve klachten en samen met Odette kwam ik erachter dat ik het contact met mijn lichaam kwijt was. Ik was continu gespannen en zat letterlijk niet lekker in mijn vel. Odette heeft mij door verschillende oefeningen mijn lichaam weer laten voelen. Ik weet nu hoe in naar mijn lichaam kan luisteren en hoe mij dat ook mentaal rustiger maakt. De combinatie van een gesprek en erna „op de bank” heeft mij echt geholpen. Bovendien kan Odette heel goed luisteren , geeft ze goede adviezen en is ze een ontzettend fijn persoon.
Vrouw (30)


Toen ik bij Odette kwam was ik totaal uit balans. Door alleen maar te zorgen voor mijn gezin en niet voor mezelf, kon ik niet meer bij mijn gevoel komen. Door de gesprekken met Odette kreeg ik inzichten in hoe ik mijn lichaam en geest weer in balans kon brengen. Door de sessies „op de bank” werd ik mij weer bewust van mijn gevoel. Odette heeft zeker de weg naar „genezing” voor mij in gang gezet. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.
Vrouw (46)


Odette heeft mij erg geholpen, ik had al verschillende vormen van therapie geprobeerd en had de hoop een beetje opgegeven.

Gelukkig kwam Odette op mijn pad en heeft mij met haar haptotherapie erg geholpen.
Ik ging er zonder verwachting in, misschien zelfs wat sceptisch. Ik vond het wat zweverig klinken en het idee van aanraking vond ik eng, maar iets moest mij helpen uit dat diepe dal te komen.

Het begon met veel praten (en huilen) en voor het eerst voelde ik mij gehoord, gezien en geen 'nummertje'. Ik zou een boek kunnen schrijven van mijn ervaringen en de weg die ik voor mijn gevoel samen met Odette heb afgelegd, maar de korte versie is dat zij voor mij het mooiste geschenk ooit is geweest. Zij heeft mij zoveel geleerd.

Ik heb geen moment spijt gehad, ik ben sterker, zelfverzekerder en positiever dan ooit te voren en zeker een aanrader!
(Yo, 32)

Een tijdje geleden zat ik niet zo lekker in mijn vel en had ik het gevoel dat ik in mijn leven steeds tegen dezelfde problemen aanliep. Ik wist niet goed hoe ik die kon oplossen of voorkomen maar was er wel van overtuigd dat dit vanuit mezelf zou moeten komen. Ik had behoefte aan wat hulp, iemand die me objectief zou kunnen vertellen wat ik toch elke keer fout deed. Een vriendin van mij had erg goede ervaringen met haptotherapie en via Google ben ik toen bij Odette terechtgekomen. Een beetje zenuwachtig de eerste keer omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten maar die zenuwen waren zo weg. Odette stelde me direct op mijn gemak en straalde warmte en vertrouwen uit. We zijn begonnen met praten en pas toen ik aangaf dat ik er klaar voor was, ben ik de bank opgegaan.
Ze heeft me helemaal niet verteld wat ik allemaal verkeerd deed, ik deed niets verkeerd, ik deed dingen op een manier die niet goed voelde en voor stress en gespannenheid zorgde in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik zag mijn hoofd en lijf ook als 2 aparte dingen. Door Odette zie ik beiden weer als een geheel en heb ik mijn gevoel weer leren herkennen, benoemen en vertrouwen. Ik verval echt nog weleens in oude gewoontes maar ik herken de signalen die mijn lijf stuurt nu en weet beter hoe ik daar mee om moet gaan. Door te praten en te voelen bij Odette heb ik mezelf beter leren kennen en heb ik geleerd dat ik best wel op mezelf kan vertrouwen. Ik sta sterker in mijn schoenen! Ik beschouw Odette inmiddels als een vriendin. Ik kan nog niet helemaal afscheid van haar nemen en vind het nog heel fijn om een paar keer per jaar met haar te praten of op de bank te liggen. Een soort onderhoudsbeurt voor mijn lijf.Ik kwam bij Odette in een voor mij kwetsbare periode. Ik was nog nooit in aanraking geweest met haptotherapie dus wist totaal niet wat ik kon verwachten. Bij Odette is het een prettige ontspannen sfeer waardoor ik mijzelf open durfde te stellen. Ik had het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Door gesprekken en oefeningen kwamen we er steeds meer achter wat mijn gewoontes zijn hoe met bepaalde zaken om te gaan. Door verschillende oefeningen tijdens de sessie en ook in het dagelijks leven te oefenen en toe te passen kan ik mijzelf weer voelen en weet ik waar ik sta. Een mooi moment was dat mijn baby die ik droeg ook reageerde op Odette.
Ik ben mij nu bewust hoe belangrijk het is om naar mijn lichaam te luisteren om zo de balans in mijzelf te houden. Natuurlijk is de balans er niet altijd, maar als er maar even een moment is wat mij uit balans kan halen  of heeft gehaald denk ik altijd aan de praktische adviezen die Odette mij heeft mee gegeven.
Agnes, 33 jaar